Hva kan vi hjelpe deg med?

Åpnet kunstutstilling på Hønehuset

Ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, åpnet lørdag årets sommerutstilling på Hønehuset på Tofte.

- Det er så fint å være tilbake her på Hønehuset. Det har blitt en aldri så liten tradisjon at jeg kommer hit for å åpne deres årlige sommerutstilling. Dette er det tredje året jeg gjør det, og gjett om jeg gleder meg hver gang. Her er det alltid god atmosfære – og mye av det er selvfølgelig deres fortjeneste, sa Monica Vee Bratlie til Tuppene maleklubb som står bak kunstutstillingen.

Hurum er kjent for å ha huset mange kunstnere opp gjennom årene. Mange av kunstnerne har holdt til på Holmsbu, med Henrik Sørensen som den mest kjente av dem, tidlig på 1900-tallet. Men heldigvis er det flere av våre innbyggere som jobber med kunst enten på heltid eller deltid også i dag. Tuppene maleklubb består av 12 kvinner som har stilt ut sine verk på Hønehuset i 16 år!

- For en fin gjeng dere er: Tolv engasjerte og dedikerte tupper som deler atelier og som er lidenskapelig opptatt av kunst. Jeg synes at det er flott at vi har så mange driftige damer i Hurum som er så interessert i kunst og som ønsker å dele sin kunst med oss. Dette er den 16. kunstutstillingen dere inviterer til, og det står det respekt av, sa Bratlie.

Årets sommerutstilling omfatter rundt 100 verk i forskjellige uttrykksformer; fra malerier til keramikk.