Biblioteket på Tofte pusses opp

Det er satt av 1,5 millioner kroner til rehabilitering av bygget.

Lokalene til Hurum folkebibliotek moderniseres for 1,5 millioner kroner. Arbeidene, som startet i slutten av august, skal pågå frem til november og innebærer både oppgradering og ombygging.

- Vi endrer en del på planløsningen. Målet er å skape lyse og moderne lokaler som står i stil med fasadeendringen som ble gjort for to år siden. Mange av fargene som skal brukes på interiør hentes fra nye Tofte skole, forklarer teknisk sjef i Hurum Eiendomsselskap KF, Steinar Østli Andreassen.

Hurum Folkebibliotek pusses opp

I tillegg til nye gulvbelegg, nymalte vegger og ny LED-belysning, vil biblioteket få et splitter nytt inngangsparti, ny heis og en oppgradert rømningstrapp. Det skal kjøpes inn mye nytt inventar og utstyr, bl.a. fire nye søkestasjoner for publikum, moderne bokreoler og sittegrupper. Biblioteket vil også få en egen utlånsautomat.

Hurum folkebibliotek holder åpent som vanlig, men pga. ombyggingen vil kun deler av lokalet være tilgjengelig for publikum og tilbudet vil være noe redusert.