Bli med på «Sykle til VM»

Folkehelseaksjonen vil ha flere hverdagssyklister, og Hurum er en av kommunene som er med.

Appen går ut på at du kan du jakte på GPS-punkter og sikre deg fine premier. Alle kan være med.

- Vi har prøvd å legge GPS-punktene slik at alle skal kunne klare å nå dem, selv om man ikke har trent før. Er du allerede aktiv, kan du sykle til flere punkter og få flere premier. Det er lagt ut 32 punkter i Hurum, og over 8000 punkter til sammen rundt om i Norge, sier kommunens sykkelrepresentant Thomas Andersen, som sammen med Bjørn Heidenstrøm har lagt ut punktene i Hurum kommune.

Har du ikke mulighet til å sykle, kan du likevel være med på kampanjen ved å gå eller jogge. Det viktigste er at du beveger deg!

- Dette er en fin mulighet til å bli bedre kjent i den vakre kommunen vår, samtidig som du kommer deg ut av sofaen og får rørt på kroppen. Vi håper både store og små benytter denne anledningen til å trå til for folkehelsa i kommunen, sier ordfører Monica Vee Bratlie.

Mange huringer har allerede lastet ned appen, og Hurum ligger godt an både i fylket og på landsbasis når det gjenstår noen uker av aksjonen. Se statistikk for hele landet her.

Slik deltar du

• Last ned mobilapplikasjonen «Sykle til VM» fra AppStore eller Google play.
  • Se punktene i kartet og trykk på «Trå videre» når du setter i gang.
  • Du kan sykle, gå eller jogge.
  • Punktene har fire ulike farger, og det gjelder å hente alle farger i løpet av en uke.
  • Alle punkter kan gi premie, men det varierer fra uke til uke.
  • Premiene vises i appen når du ankommer punktet.
  • Registering og bruk av appen er gratis.

Premier

Eksempler på premier er kinobilletter, sykkelbekledning, familiemiddag på restaurant, signerte VM-trøyer, abonnement hos treningssentre m.m.

Deltakere som har lastet ned appen innen 8. mai og som minimum når ett GPS-punkt i uken i snitt, er med i trekningen av hovedpremier, blant annet billetter til Sykkel VM i Bergen og VIP-billetter til finaledagen i Tour de France inkludert reise og opphold.

Familie på sykkeltur
Sykle til VM er et samarbeid mellom Bergen 2017, TV2 og transportøkonomisk institutt.