Blum vant kulturprisen

Dirigent Sophia Blum ble tirsdag 18. oktober hedret med Hurum kommunes kulturpris.

Ordfører Monica Vee Bratlie hadde denne uken det ærefulle oppdraget å overrekke Sophia Blum Hurum kommunes kulturpris, som har blitt delt ut i Hurum hvert år siden 1977.

- Også i år, som årene før, har det vært mange gode og verdige kandidater å vurdere. Det viser at vi har et levende kulturliv i Hurum, og det er noe vi i kommunen bør være stolte av. Takk for den formidable innsatsen du har lagt ned, Sophia. Med ditt brennende engasjement har du bidratt til å spre sang- og musikkglede til både store og små. Gratulerer med denne prisen, den er særdeles vel fortjent, sa Bratlie under prisutdelingen.

Begrunnelsen

Årets kulturprisvinner har jobbet i flere år som organist i Hurum kirke og som pianolærer i kulturskolen. I mange år dirigerte hun Hurum kirkes barnekor og blandakor. Fra 2002 var hun med på å starte damekoret Coro Angelico der hun er dirigent i dag. Koret har flere konserter i året og har hatt mange gode samarbeidsprosjekter med andre musikere både i Hurum og utenfor kommunens grenser. Av større prosjekter er det naturlig å trekke frem konserten ”Kvinners stemmer” som ble arrangert til inntekt for Malalas fond i 2014. Konserten ble spilt for fulle hus i Holtebrekkhallen. Under NM for kor i 2013 vant Coro Angelico førsteplass i sin klasse. De siste årene har Hudrimar blandakor og Coro Angelico hatt innsamlingskonsert for TV-aksjonen.

- Jeg hadde ikke trodd at Hurum kommune skulle satse på en nyutdannet svenske til pianolærerstillingen, men det gjorde dere og det er jeg kjempeglad for. Jeg er så glad for alle disse flotte menneskene i Hurum som jeg har lært å kjenne gjennom årene, sa en rørt Blum til prisutdeleren.

Om prisen

Hurum kommunes kulturpris gis til enkeltpersoner, institusjoner eller organisasjoner som har vist evne og vilje til å yte innsats utover det vanlige. I små lokalsamfunn har kulturen ekstra stor betydning som forvalter av tradisjon, lokal tilhørighet og identitet. Formålet med kulturprisen er derfor å gi anerkjennelse til en eller flere som har gjennom lengre tid eller ved et spesielt arbeid gjort en formidabel kulturell innsats i kommunen. Prisen skal også være med på å inspirere andre til kreativitet og innsats på det kulturelle området.

Kulturprisen er i år et maleri av Anne Valen Næss.