17-åring tildelt Drømmestipendet

17 år gamle Elise Clason fra Klokkarstua er tildelt Drømmestipendet 2017. Stipendet er på 10 000 kroner.

Elise Clason begynte å danse jazz som 5-åring i kulturskolen i Hurum. For fire år siden begynte hun på Attic i Drammen hvor hun fordyper deg i den moderne dansestilen. Samtidig går 17-åringen på danselinja på St. Hallvard videregående skole.

Gjennom skolen ble Elise Clason høsten 2016 tatt ut til å danse i et profesjonelt dansekompani som heter «På Tå Hev» i Den Norske Opera & Ballett. Hele høsten har hun hatt dansere fra Nasjonalballetten og Kunsthøyskolen i Oslo som instruktører og koreografer. I 2016 kom hun også til landsmønstringen for UKM i Trondheim.

Elise Clason

- Som ordfører er jeg veldig stolt over å kunne få være med på denne utdelingen. Vi har mange flotte talenter i Hurum, men jeg må virkelig si at jeg er utrolig imponert over alt det du har fått utrettet i en alder av 17 år. Det står det virkelig respekt av. Jeg ønsker deg lykke, lykke til videre, og jeg håper du får alle muligheter til å realisere drømmen din, sa ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, under utdelingen.

Drømmestipendet består av 100 stipend à 10 000 kroner - til sammen én million kroner. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Målet er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer. Stipendmottakerne er barn og ungdom mellom 13 og 20 år.

– Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd er opptatt av å styrke det kulturelle mangfoldet over hele landet. Sammen har vi tro på at Drømmestipendet bidrar til at talentfulle barn og unge får inspirasjon, verdifull synliggjøring og oppmuntring til å dyrke talentet sitt. Samtidig er Drømmestipendet med på å sette fokus på viktigheten av at barn og unge får gode rammer for kunst- og kulturopplæring i hjemkommunen sin, sier prosjektleder Lars Emil Johannessen i Norsk kulturskoleråd.

Dette er 14. gang at Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd samarbeider om å dele ut én million kroner til talentfull ungdom i Norge.

I Hurum kommune har følgende tidligere mottatt Drømmestipendet:
2010: Ballettdanser Ida Rolstad fra Sætre
2012: Fotograf Hanna Loddengaard Folkestad fra Kana