Hva kan vi hjelpe deg med?

Få med deg høstens store teaterforestilling

Er du glad i teater og sterke historier? Ja, da bør du ikke gå glipp av Brageteatrets «Historie om et ekteskap» som kommer til Sætre 19. oktober.

Teaterstykket, som bygger på Geir Gulliksens kritikerroste og omdiskuterte roman «Historien om et ekteskap», hadde premiere 6. oktober. Aftenpostens kulturredaksjon har den på sin liste over elleve forestillinger du må se i høst. Torsdag 19. oktober kl. 19.30 kan du få med deg forestillingen i storsalen på rådhuset i Sætre.

Teaterforestillingen handler om Timmy og Jon som lever et behagelig liv sammen. De har barn, et trygt, fint hjem og et godt sexliv. Sammen har de skapt en virkelighet av sine drømmer. Kanskje kan man si at de har alt man kan ønske seg?

Likevel forelsker Timmy seg i en annen, og Jon sitter igjen alene. Huset med livet deres stilner. Bordet de satt rundt. Familien. Hva skjedde egentlig? Hun kan ikke svare ham. Så han forestiller seg hva som skjedde. Med henne.

Geir Gulliksen går uredd inn i kjærlighetens psyke. Han bretter ut spillet som fører, ubønnhørlig, mot slutten, mot det utenkelige, det vi alle frykter. Gulliksens tekst leter med lupe etter alle de små og store hendelsene, følelsene og tankene som gjør at kjærlighet oppstår og tar slutt. For selv om vi er, og oppfører oss annerledes enn Jon og Timmy så er utfordringen den samme: hvorfor er det så vanskelig å holde liv i kjærligheten med den vi elsker?

I rollene som Timmy og Jon møter vi Petronella Barker og Jonas Sjöqvist. Silje Storstein er med på scenen som historieforteller og Tuva Syvertsen tolker det musikalske lydbildet.

Forestillingen som settes opp i storsalen er et samarbeid mellom Brageteatret og Hurum kommune.