'test'

Hva kan vi hjelpe deg med?

Familiens Hus tilbyr nye COS-kurs

Ønsker du verktøy for å kunne bygge en trygg relasjon til barnet ditt? Familiens Hus i Hurum tilbyr Circle of Security-kurs for foreldre med barn i alle aldre.

- Barn har behov for trygge voksne for å kunne utvikle seg på en positiv måte. Trygge barn er mer empatiske, opplever mer glede med foreldrene sine og ber foreldrene om hjelp når de har det vanskelig. Våre veiledningskurs gir verktøy som kan hjelpe de voksne å tolke barnas atferd, følelser og behov, som igjen gjør at barn utvikler en trygg tilknytning til sine foreldre, forteller avdelingsleder Monica Telle Fjell.

Trygge barn

Circle of Security er et foreldreveiledningsprogram som har som mål å utvikle foreldrenes evner og kompetanse til å bygge en trygg relasjon med sine barn. Kurset legger vekt på å lære foreldre å observere og tolke barnets behov, regulere barnets følelser, vise empati samt lære å reflektere og takle egen frustrasjon når barnet oppfører seg utfordrende.

To av tidligere kursdeltakere, Therese Døviken og Ragnhild Inglingstad, snakker varmt om tilbudet og oppfordrer flere foreldre til å melde seg på.

- Dette er et kurs hvor man lærer å håndtere barnets følelser, samtidig som man blir litt bedre rustet til å takle sine egne følelser. Jeg tenker at dette er et kurs som alle foreldre og alle som jobber med barn bør ta, sier Therese Døviken. 

- Jeg skulle ønske jeg hadde tatt det kurset mens jeg gikk gravid. Innsikten man får gjør at man føler seg tryggere i foreldrerollen, legger Ragnhild Inglingstad til.

Populært kurstilbud

I vinter arrangerer Familiens Hus to nye COS foreldreveilednings-kurs. Et kveldskurs som starter torsdag 7. februar kl. 18.00-20.00 og som går over åtte torsdager. Kurset finner sted på helsestasjonen på Filtvet og her kan alle foreldre delta. I tillegg arrangeres det et eget kurs for gravide og nybakte foreldre med spedbarn opptil seks måneder. Kurset holdes på dagtid og finner også sted på helsestasjonen på Filtvet med oppstart 18. februar kl. 10.00-12.00. Kurset varer i ca. to timer og går over åtte mandager.

- Vi anbefaler alle foreldre å benytte seg av det unike tilbudet. Circle of Security har blitt et svært populært foreldreveiledningsprogram i Norge og kursene i Hurum blir fort fullbooket, så her gjelder det å være raskt ute, sier Telle Fjell som oppfordrer alle som er interessert til å melde seg på via kommunens hjemmesider.

Påmeldingsfrist er 11. februar for dagkurset. Kveldskurset er nå fulltegnet. Kursene er gratis. Du kan melde deg på her.