Feiret kommunesammenslåing

Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner møtte fredag ordførerne og rådmennene i Hurum, Asker og Røyken.

Kommunalministeren inviterte de tre ordførerne til Oslo for å feire vedtaket om kommunesammenslåing. Tirsdag vedtok kommunestyret i Hurum å gå inn for kommunesammenslåing med Asker og Røyken. De to nabokommunene gjorde samme vedtak i sine kommunestyrer tidligere denne måneden.

Med over 90.000 innbyggere og opp mot 6.000 ansatte er sammenslåingen av Røyken, Hurum og Asker den største kommunesammenslåingen så langt.

- Jeg synes nye Asker kommune blir en kjempeflott kommune. Det er mange nye muligheter når tre administrasjoner skal bli til en - her ligger det mange spennende dimensjoner, sa Sanner.

Tre rådmenn og tre ordførere på besøk hos kommunalminister

Røyken-ordfører Eva Norén Eriksen, kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, Asker-ordfører Lene Conradi og ordfører i Hurum Monica Vee Bratlie.

Det er opprettet en felles nettside som tar for seg arbeidet som gjøres av de tre kommunene frem til offisiell sammenslåing i 2020.