Fikk Hurum kommunes kulturpris

Kulturprisen tildeles i år Frode Andersen for verdifullt arbeid, engasjement og kulturell innsats i Hurum gjennom lang tid.

Årets vinner er en betydelig kulturformidler, i ordets absolutte forstand. Han har vært aktiv i Hurums kulturliv i en mannsalder og hans innsats for lokalsamfunnet har satt sine spor i en årrekke. Han beskrives som inspirator og motivator. En ildsjel som utmerker seg særskilt ved å få frem gode krefter og skape deltagelse. Han er en pådriver og har i alle år vist evner til å gjøre andre gode og til å vekke engasjement for kultur hos andre. Alltid på utkikk etter nye musikalske talenter i Hurum med et brennende ønske om å gi dem en fortjent kulturarena.

Ved siden av å være dirigent og instruktør for Sætre og Folkestad Skolekorps har årets prisvinner undervist i Kulturskolen, dirigert Holmsbu Selskapsorkester i 20 år og spilt i flere lokale band i Hurum. Han har blant annet vært leder for Hurum Kunstlag og var med på å starte Hurum Revyteater og Røyken Jazzforum.

Sammen med Iris og Per Grønhaug, er han en av initiativtakerne til Lars Grønhaugs minnefond og har i alle år vært leder, pådriver og organisator for virksomheten. Han er blant annet ansvarlig for denne årlige minnefondkonserten med utdeling av minnefondprisen til unge utøvere i Hurum.

- Kjære Frode. Gratulerer så mye med denne velfortjente utmerkelsen. Det er ingen tvil om at ditt gode humør og din entusiasme smitter over på andre og bidrar til et rikere kulturliv her i Hurum. Du har gitt og gir mange av våre innbyggere en positiv interesse for og stor glede av kulturell aktivitet. Uten engasjementet du har vist ville Hurum kommune vært fattigere på kulturelle opplevelser, sa ordfører Monica Vee Bratlie under overrekelsen.

Vinneren av Kulturprisen 2017 fikk blomster og diplom, samt en skulptur laget av hurumkunstner Agnes Volent bestilt spesielt til denne anledningen.

Hurum kommune har delt ut kulturprisen helt siden 1977. Kulturprisutvalget, som for perioden 2015-2019 består av Andras Brosø, Arne Antonsen, Eva Høili, Frida Vesselthun og Olav Grimsrud, med kultursjef Anne-Berit Sørlie som sekretær for utvalget, mottok i år forslag på fire ulike kandidater til kulturprisen 2017.