Folkefest da Røykenbadet åpnet

Over fem hundre tilskuere møtte opp til åpningen av Røykenbadet lørdag 14. januar.

- Det hele startet med ønske om å utbedre et lite svømmebasseng på Spikkestad ungdomsskole. Men noen fremsynte politikere ville ha noe større og bedre. Etter hvert støttet i praksis alle partiene i kommunestyret forslaget om å bygge et fremtidsrettet anlegg. Da vi fikk med oss Hurum, vår gode nabokommune i sør, var valget enkelt, sa Røykens ordfører Eva Noren Eriksen i sin åpningstale.

Åpnig av Røykenbadet utendørs

Daglig leder Erik Schreuder. Foto: Runa Aadalen

Byggetid på 18 måneder

Første spadetak ble tatt 18. juni 2015, og ganske nøyaktig ett og et halvt år senere, står det nye folkehelseanlegget på Hurumhalvøya ferdig. Stolt og glad Hurum-ordfører, Monica Vee Brattlie, var med og tok det første spadestikket da byggingen startet. I sin åpningstale sa hun at selv om Hurum kommunes bidrag til byggingen av Røykenbadet ikke var så stort, var hun svært stolt og glad for å kunne invitere både huringer og røykenbøringer til å bruke praktanlegget.

Vee Brattlie fortalte også at Hurum kommune har ønsket seg et svømmeanlegg i flere tiår.

- Et svømmebasseng har lenge stått på ønskelista til Hurum. På 70-tallet var viljen så stor at man startet utgravingen til et svømmebasseng på Tofte. Men etter å ha finregnet litt på kostnadene, fant man ut at dette ble for dyrt – og man brukte penger på å fylle hullet igjen.

Selv om Hurum kommune bare har bidratt med 5 % av den totale kostnadsrammen på 300 mill. kroner, så har samarbeidet resultert i at anlegget har fått flere spillemidler. I tillegg har samarbeidet bidratt til andre prosjekter. Snart er Hurum kommune i gang med å bygge en splitter ny idrettshall på Tofte, som også Røyken kommune er en del av.

Ordfører i Hurum og ordfører i Røyken

Hurum-ordfører Monica Vee Bratlie og Røyken-ordfører Eva Norén Eriksen ønsket de 500 som hadde møtt opp velkommen til Røykenbadet. Ordførerne i Røyken og Hurum åpnet anlegget med et synkront hopp fra stupetårnene. Foto: Runa Aadalen

Røykenbadet

Det største bassenget i Røykenbadet er 25 meter og har seks baner. Foto: Runa Aadalen

Fakta om Røykenbadet

Røykenbadet har et areal på nær 8000 m2, og er det største enkeltprosjektet som noen gang er gjennomført på Hurumhalvøya.

Anlegget kostet ca. 300 millioner kroner å bygge. Hurum kommune har bidratt med 5% til anlegget. Det interkommunale samarbeidet har utløst et betydelig tilskudd av tippemidler til prosjektet.

Bad- og svømmeanlegget har fem ulike basseng: 25 meters basseng med seks baner, eget stupebasseng med tårn på en, tre og fem meter, to opplærings- og terapibasseng oppvarmet til 34 grade. I tillegg er det en 60 meter lang vannsklie med tidtaking, felles badstue med utsikt til uteområdet og utvendig velværeområdet med kuldekulp, boblebad og solsenger.

I andre etasje er det et stor og topp moderne treningssenter.

Røykenbadet har regionens største klatreanlegg som er 13 meter høy og breier seg ut over 340 kvadratmeter. Klatreanlegget drives i samarbeid med Røyken og Hurum klatreklubb.

Røykenbadet interiør

Alle bilder er tatt av Runa Aadalen.