Første spadetak for nye Sætre sentrum

Det var en stolt ordfører som torsdag i forrige uke tok det første spadetaket i Sætre sentrum for å markere byggestarten.

- Dette har tatt tid, flere tiår faktisk - og det har krevet mye, men i dag starter vi opp og en viktig milepæl er nådd. Vi gleder oss veldig til å følge byggeprosessen fremover og til å se det ferdige resultatet med både leiligheter, butikker, promenaden langs sjøen og fine møteplasser, sa ordfører Monica Vee Bratlie i sin tale til de inviterte.

På bildet: Ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, tar første spadetak for det som skal bli nye Sætre sentrum.

Utvikling av tettsteder

Utviklingen av Sætre sentrum har vært blant de aller største politiske sakene i Hurum de siste årene, og ordføreren er ikke i tvil om at prosjektet handler om mer enn bare Sætre sentrum.

- Vi ønsker vekst og utvikling av alle våre tettsteder i Hurum. Denne utbyggingen handler om så mye mer enn bare Sætre sentrum. Det handler om samfunnsutvikling i hele Hurum. Et utviklingsprosjekt på en størrelse som det vi nå setter i gang her, gjør at også steder som Tofte, Storsand, Filtvet og Klokkarstua blir mer attraktive for utbyggere, og at flere vil se til Hurum.

Markering av byggestart i Sætre sentrum

På bildet: Ivar Granum (opposisjonsleder i Hurum kommune, Ap), Per Arvid Andersen (Conceptor), Monica Vee Bratlie (ordfører i Hurum kommune, H), Jarle Bretvik (Viva IKS) og Morten Dyrstad (kommunalsjef for plan og bygg i Hurum kommune).

Omfattende prosjekt

I sin tale takket ordføreren både SUAS, Hurum Eiendomsselskap, VIVA og plan og bygg i Hurum kommune for å ha bidratt til at prosjektet nå blir realisert, og Conceptor for å ha ønsket å være med på å utvikle Sætre sentrum.

- Jeg gleder meg over at Conceptor hadde trua på at det går an å drive lønnsom eiendomsutvikling her i Sætre, og det er godt å se at utviklingsprosjektet har vekt interesse langt utenfor kommunens grenser. Folk fra bl.a. Oslo, Asker, Røyken, Drøbak og Drammen har nå sikret seg bolig i prosjektet. Det viser at Sætre er et attraktivt område, og det lover godt for framtida.

Byggearbeider i Sætre sentrum starter ikke før i midten av mars, men forberedende arbeider på tomta har pågått siden slutten av januar.