Fortsetter AV-OG-TIL-samarbeidet

Tirsdag 18. oktober signerte ordfører Monica Vee Bratlie en ny fireårig avtale med kampanjeorganisasjonen AV-OG-TIL.

I åtte år har Hurum kommune jobbet for å fremme godt alkovett. I dag, tirsdag 18. oktober, skrev ordfører Monica Vee Bratlie under en ny fireårig avtale med kampanjeorganisasjonen AV-OG-TIL.

AV-OG-TIL har i dag samarbeid med 36 kommuner over hele landet. Målet er at innbyggerne gjennom ulike kampanjer skal få informasjon om godt alkovett slik at man kan redusere de negative følgene av alkoholbruk i samfunnet og gjøre hverdagen tryggere for alle.

– Alkovett handler om at du tenker på om du vil drikke og i tilfelle hvor mye, før du gjør det. I noen sammenhenger kan bruken av alkohol utgjøre risiko, skape vanskelige situasjoner eller være til ulempe for andre, som f.eks. i trafikken, på sjøen eller når man er sammen med barn og unge. Sammen med AV-OG-TIL jobber vi for at enda flere skal reflektere over hvilke situasjoner det ikke passer å drikke, sier ordfører i Hurum kommune, Monica Vee Bratlie, som understreker at man ikke snakker om avhold, men måtehold.

– Det handler om å ta hensyn til folk rundt deg. Det handler ikke om et kategorisk nei eller et kategorisk ja. Av og til passer det. Av og til ikke.

Ordfører Monica Vee Bratlie og daglig leder i AV-OG-TIL Kari Randen signerer avtalen.

På bildet: Ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, og daglig leder i AV-OG-TIL, Kari Randen, signerer avtalen.

Langvarig samarbeid

Samarbeidet mellom Hurum kommune og AV-OG-TIL ble først inngått i 2008, og det er andre gangen kommunen velger å forlenge avtalen med fire nye år.

– Vi er så glade for at Hurum kommune ønsker å fortsette det gode samarbeidet vi har i dag. Våre flotte koordinatorer i kommunen får til mye, spesielt i forhold til alkovett på sjøen. Hurum har også gjort et imponerende godt stykke arbeid med å sette fokus på alkoholbruk rundt barn og unge. Dette gjør Hurum til en tryggere kommune, sier daglig leder i AV-OG-TIL, Kari Randen før hun legger til:

– For oss er det svært viktig å kunne nå folk flest der de bor. Vi vet at det er denne metoden som virker når det kommer til å påvirke folks holdninger og ikke minst handlinger når det kommer til alkohol. AV-OG-TIL-kommunene er derfor helt uvurderlige samarbeidspartnere.

Det er Bente Haugrud Johansen og Janne Olaussen som er AV-OG-TIL-koordinatorer i Hurum kommune.

Signeringen ble feiret med marsipankake.

På bildet: Signeringen ble feiret med marsipankake. F.v.: rådgiver i AV-OG-TIL, Marte Sletten, daglig leder i AV-OG-TIL, Kari Randen, AV-OG-TIL-koordinator i Hurum kommune, Janne Olaussen, ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, og AV-OG-TIL-koordinator i Hurum kommune, Bente H. Johansen.