Frivillighetsprisen til Holmsbus «Tante Sofie»

Hurum kommunes frivillighetspris 2017 er tildelt Liv Aas for hennes store innsats for demenssaken og mangeårige engasjement i Holmsbu vel.

Torsdag 7. desember var det klart for Hurum frivilligsentrals årlige julefest og utdeling av Hurum kommunes frivillighetspris for 2017. Det var ordfører Monica Vee Bratlie som hadde det ærefulle oppdraget med å overrekke prisen til en tydelig overrasket prisvinner.

- På vegne av Hurum kommune vil jeg takke deg for ditt pågangsmot, ditt engasjement og alle de timene du har lagt ned i frivillig arbeid for å hjelpe andre. Det står det stor respekt av. Du er et godt forbilde og til stor inspirasjon for oss alle, sa ordføreren ved overrekkelsen.

Hun benyttet også anledningen til å takke for den flotte jobben Hurums frivillige gjør.

- Samfunnet hadde ikke klart seg uten frivilligheten, uten dere. Det arbeidet dere nedlegger, år etter år, gjør samfunnet vårt bedre, rausere og varmere, sa en imponert ordfører.

Om årets prisvinner

Liv Aas har i en årrekke vist stort engasjement for demensarbeidet i kommunen, både som leder av Hurum Demensforening og støttegruppen for pårørende, og som styremedlem i den nye Hurum og Røyken Demensforening.

Hun har lagt ned et imponerende arbeid for å spre informasjon om demens, basert på kunnskap om sykdommen og åpenhet rundt de syke og de pårørendes situasjon.

Liv Aas har også i en årrekke vært styremedlem i Holmsbu Vel, og har siden 2011 vært en aktiv og initiativrik leder. Hun har deltatt i konfirmantforberedelser, og har organisert bøssebærere under de årlige TV-aksjonene. I sommerhalvåret er hun stadig på farten for å se til at alt er i orden i Holmsbu sentrum, og mange i Holmsbu kaller henne for "Tante Sofie".

Om frivillighetsprisen

Det er viktig å gi frivilligheten et ansikt, både for å markere og for å synliggjøre frivillig innsats og de mange frivillige vi har her på Hurumlandet, og for å skape engasjement rundt frivillig arbeid.

Med frivillighetsprisen ønsker kommunen å sette fokus på det arbeidet noen mennesker legger ned for andre, og hedre dem som gjør en bemerkelsesverdig innsats for lokalsamfunnet, hver eneste dag.

Ordfører Monica Vee Bratlie og Liv Aas

Ordfører Monica Vee Bratlie og vinneren av Hurum kommunes frivillighetspris 2017, Liv Aas.