Frivillighetsprisen til Tofte-ildsjel

Bjørn Sundin fra Tofte mottok tirsdag 18. oktober Hurum kommunens frivillighetspris for 2016.

– På vegne av Hurum kommune vil jeg gjerne takke deg for ditt pågangsmot, ditt engasjement og alle de timene du har lagt ned i frivillig arbeid for å hjelpe andre. Det står det stor respekt av, sa ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie, under overrekkelsen.

Begrunnelsen

Hurum kommunes frivillighetspris 2016 tildeles Bjørn Sundin fra Tofte for hans ekstraordinære frivillig innsats i arbeidet med butikken Bjørns bruktbod. Siden mars 2011 har Bjørn samlet og solgt ting som folk gir fra seg. Inntektene går uavkortet til veldedige formål. Og det er givere og kunder som i stor grad bestemmer hva pengene skal gå til. Bjørn Sundin har ikke bare gitt over 300 000 kroner til både store og små formål, men også bidratt med aktiviteter og hyggestunder for barn, unge og eldre i kommunen. Med sitt engasjement har han bidratt til å øke trivselen og det sosiale felleskapet i Hurum til manges store glede.

Årets prismottaker karakteriseres som en ildsjel av de sjeldne. Uselvisk, beskjeden og hjertegod. En som aldri sier nei når han blir spurt om å hjelpe andre. En kjernekar som gjør en viktig jobb for dem som trenger det mest. Han beskrives som et enestående medmenneske med et stort hjerte.

Om prisen

Det er viktig å gi frivilligheten et ansikt, å både markere og synliggjøre frivillig innsats og de mange frivillige vi har her på Hurumlandet, og for å skape engasjement rundt frivillig arbeid.

Med frivillighetsprisen ønsker kommunen å sette fokus på det arbeidet noen mennesker legger ned for andre, og hedre de eller dem som gjør en bemerkelsesverdig innsats for lokalsamfunnet, hver eneste dag.

Bjørn Sundin - vinner av Frivillighetsprisen 2016

På bildet: Vinneren fikk blomster, diplom og et maleri laget av hurumkunstneren Birgitta Kumlien-Nyheim.