God badesommer

Nå kan du trygt hoppe i havet. Viva IKS måler kvaliteten på badevannet gjennom hele sommeren.

Tekst: Unni Claussen

Sola speiler seg i fjorden og en svane følger nysgjerrig når Arnfinn Fridlund fester en liten plastflaske på en stang og fisker opp en vannprøve fra stranda i Hyggen i Røyken.

Gjennom hele sommeren måler Fridlund og hans kolleger i Viva IKS vannkvaliteten på badeplassene både i fjorden og i innlandsvannene i Røyken og Hurum.

– I fjor var det veldig bra, selv når vannkvaliteten var dårlig i Drammensvassdraget. Det er flotte strender i området vårt og generelt veldig god kvalitet på badevannet, sier Fridlund.

Viva IKS måler vannkvaliteten i sommer

Foto: Torbjørn Tandberg

Alle har ansvar

Vannprøven han tar sendes til laboratoriet for analyse. De ser spesielt etter tarmbakterier, og er nivåene for høye, ilegger kommunen på tilbakemelding fra Viva IKS badeforbud.

– Heldigvis skjer det svært sjelden i våre kommuner, sier Fridlund.

Han understreker at alle som bor og ferdes ved badevann har et ansvar for å holde badeplassene rene.