'test'

Hva kan vi hjelpe deg med?

Ny ordning for ekstra avfallshenting om sommeren

Fra 2019 vil avfallet bli hentet hver annen uke om sommeren, som resten av året. Har dere behov for ekstra avfallshenting om sommeren tilbys dette nå som en valgfri ordning.

De ni RfD-kommunene har besluttet at ekstra avfallshenting om sommeren nå skal tilbys som en valgfri ordning. Fra 2019 kan hver enkelt husstand velge om avfallet skal hentes med samme frekvens gjennom hele året, eller om de ønsker å bestille renovasjonsbilen til å komme hjem til seg dobbelt så ofte i sommermånedene. Med den nye ordningen får du som innbygger større valgfrihet og et tjenestetilbud som er mer tilpasset husstandens behov.

 

Vi kaster ikke mer avfall om sommeren

Grundige undersøkelser viser at de aller fleste ikke har behov for ekstra avfallshenting i sommermånedene. Vi kaster faktisk mindre avfall om sommeren sammenlignet med resten av året. Det er verken effektivt eller bra for miljøet å sende renovasjonsbiler ut på ekstraruter om ettermiddagen for å tømme relativt tomme beholdere. Med den nye ordningen reduseres unødvendig transport, noe som gir mindre utslipp, lavere trafikkbelastning og færre tunge kjøretøy i nærmiljøet på en årstid med skolefri.

 

Bestill ekstra avfallshenting om det er behov

Dersom du ikke har behov for ekstra avfallshenting om sommeren, trenger du ikke foreta deg noe. Dersom du har behov for at avfallet ditt hentes ukentlig i juni, juli og august kan du selv bestille denne tjenesten.

Fristen for å bestille ekstra avfallshenting om sommeren er 20. mars.

Les mer om ordningen på RfD sine nettsider.