Ny rektor ansatt

Ellen Engeland (60) ble 21. september presentert som ny rektor ved Folkestad oppvekstsenter.

Engeland kommer fra stillingen som inspektør ved tidligere Ormåsen oppvekstsenter i Øvre Eiker kommune som bestod av både skole, barnehage og SFO. 60-åringen har jobbet i norsk skole i snart 30 år, bl.a. som avdelingsleder ved 1–10-skole. Hun har både formell kompetanse, rektorskolen og solid ledererfaring.

- Jeg har takket ja til jobben som rektor ved Folkestad oppvekstsenter med stor ydmykhet. Jeg ser frem til å bli kjent med alle, og sammen med personalet fortsette det gode arbeidet som er gjort på Folkestad så langt. Jeg er opptatt av gode klasseledere som ser hver enkelt elev, og dyktige pedagoger som gir omsorg og trygghet i barnehagene, sier Engeland.

Portrettbilde av Ellen Engeland

Riktig person for stillingen

Rektor-stillingen ved Folkestad oppvekstsenter ble lyst ut to ganger. Etter første utlysning hadde Hurum kommune seks kandidater å velge mellom. Fem av disse ble tilkalt til intervju i regi av rekrutteringsbyrået Habberstad. Etter nøye vurdering ble det besluttet å utlyse stillingen på nytt for å få et bredere tilfang av søkere. I andre runde mottok Hurum kommune søknad fra ytterligere to kandidater. Til tross for at ansettelsesprosessen har tatt tid, er kommunen nå glad for å kunne tilby stillingen til Engeland.

- Vi har full forståelse for at den tidskrevende ansettelsesprosessen og fravær av rektor kunne oppleves som vanskelig for både elever, lærere og foreldre. Vi skulle ønske at vi kunne legge frem en permanent løsning mye tidligere, men av og til tar det tid å finne gode kandidater. Vi ser i etterkant at det var nødvendig med to utlysninger. Ellen Engeland er en dyktig leder med riktig formell kompetanse, solid arbeidserfaring og personlige egenskaper som er i tråd med skolens verdier. Vi kan nå med sikkerhet si at vi har funnet den beste kandidaten for stillingen, sier kommunalsjef for oppvekst, Tor Monsen.

Engeland begynner i sin nye stilling innen utgangen av 2016.