Ønsker du å gjøre en forskjell?

Vi søker flere frivillige som kan sette av to til fire timer i uken til å bistå småbarnsfamilier som trenger ekstra hjelp i hverdagen.

- Hverdagene med små barn er travle. At en frivillig kommer på besøk til en familie noen timer hver uke, gir ikke bare avlastning, men også den tryggheten og forutsigbarheten som kan være det som skal til for at familien klarer å få dagene til å gå opp, sier koordinator for Home-Start Familiekontakten i Hurum, Sigrid Helene Audestad.

Gjennom Home-Start Familiekontakten tilbyr Hurum kommune et familiestøtteprogram for småbarnsfamilier med minst ett barn under skolealder. Programmet går ut på at en frivillig kommer hjem til familien to til fire timer i uken. Familiekontakten er hos familien i en avgrenset periode, ofte i seks måneder og maksimalt i ett år.

- Det kan være at man trenger avlastning, slik at foreldrene kan få noen timer alenetid, mens familiekontakten er sammen med barna, eller et par ekstra armer til å få unna noen av de praktiske oppgavene. Av og til er det også behov for en som kan lytte og veilede i foreldrerollen, sier Audestad.

Vil du bli familiekontakt?

Som familiekontakt må du ha tid, lyst og overskudd til å være sammen med en småbarnsfamilie. Siden det er snakk om å passe barn under skolealder, må du ha foreldreerfaring eller erfaring fra arbeid med barn. Før du kan bli familiekontakt må du fremlegge en politiattest samt gjennomføre et 24-30-timers forberedelseskurs.

Kurset starter 4. mars og vil finne sted i bankbygget (Sætre) på mandager mellom kl. 18.00 og kl. 20.30. Påmeldingsfrist: 1. mars.

Ønsker du å melde deg på kurs eller finne ut mer om HSF, ta kontakt med koordinator Sigrid Helene Audestad på tlf.: 409 17 572 eller send e-post til sigrid.helene.audestad@hurum.kommune.no.

Givende tiltak

Hurum kommune ble godkjent som Home-Start-avdeling i september 2015, og startet med rekruttering av frivillige noen måneder senere. Siden den tid har det blitt avholdt flere kurs og flere frivillige har blitt med på laget.

- I dag har vi 13 aktive familiekontakter i Hurum. Tilbakemeldingene vi får fra dem som får hjelp er utelukkende positive. Har man et par ledige timer i uken og den rette erfaringen, så er det bare å ta kontakt. Dette er utrolig givende for alle parter, sier Audestad.