Rådhuset i Sætre har fått hjertestarter

Hurum kommune har gått til innkjøp av en hjertestarter.

Hjertestarteren er plassert på veggen i 2. etasjen på rådhuset i Sætre, rett utenfor storsalen, i tilfelle uhellet skulle være ute.

- Rådhuset huser mange ansatte og er også en samlingsplass for både innbyggere og besøkende i forbindelse med ulike arrangementer. Hver dag dør flere personer i Norge av akutt hjertestans. Mange av disse kunne ha vært reddet med rask behandling. Om man vet hvor nærmeste hjertestarter er, vil man kunne spare dyrebar tid, sier ordfører i Hurum kommune, Monica Vee Bratlie.

Nylig var ordføreren sammen med flere andre ansatte som holder til på rådhuset på kurs i hjerte- og lungeredning arrangert av Røde Kors. På kurset ble man lært opp i varslingsrutiner, vurdering av skadested, pasientundersøkelse, stabilt sideleie, hjerte- og lungeredning samt bruk av hjertestarter.

- De første minuttene etter en plutselig hjertestans er livsviktige, og det sies at hjerte- og lungeredning av god kvalitet minst dobler sjansen for at den som rammes kan overleve. Derfor var det også utrolig viktig å bli minnet på hvordan man gir førstehjelp, sier Bratlie om kurset.

Hjertestarteren som ligger på rådhuset er nå registrert i Hjertestarterregisteret på 113.no. Der kan man også få oversikt hvor mange hjertestartere som finnes i kommunen og hvor man finner den nærmeste.