Nå kan du gifte deg hos ordføreren

Nye regler gjør det mulig å gifte seg hos ordfører Monica Vee Bratlie.

Stortinget har vedtatt at borgerlig vigselsmyndighet overføres fra tingrettene til kommunene fra og med 1. januar 2018. Lovendringene innebærer at ordførere, varaordførere og kommunalt ansatte eller folkevalgte som kommunestyret selv gir slik myndighet til kan fra neste år vie brudepar. Det betyr at Hurum kommune skal fra 1. januar ha et vigseltilbud for egne innbyggere og for personer som ikke er bosatt i Norge. Det kan også søkes om vigsel for brudefolk bosatt i andre kommuner.

- Vi har startet forberedelsene med å tilrettelegge for ekteskapsinngåelse i Hurum og tar sikte på at vigsler kan legges til fredager i tidsrommet kl. 13.00 – kl. 15.00. Vi tilrettelegger for at ekteskapsinngåelser kan finne sted på et eget seremonirom i det nyrehabiliterte Malerhjemmet i Sætre, sier rådmann i Hurum kommune, Lars Joakim Tveit.

Eventuelle ønsker om andre tidspunkt og steder må det søkes særskilt om.

Ordfører i Hurum kommune, Monica Vee Bratlie, sier at hun er klar for å ta på seg den nye oppgaven og gleder seg til å vie par på vakre Hurumhalvøya.

– Hurum blir stadig mer attraktiv som bryllupsdestinasjon, og det er selvfølgelig takket være den unike beliggenheten og fantastiske naturen. Samtidig har Hurum også fått flere spennende bryllupslokaler å tilby de siste årene. Det at borgerlig vigselsmyndighet overføres fra tingrettene til kommunene gjør at kanskje enda flere vil oppdage vår vakre kommune, sier hun.

Par med gifteplaner kan ta kontakt på e-post: vigsel@asker.kommune.no eller på tlf.: 66 90 91 00.

Asker kommune er vigselssekretariat for Røyken, Hurum og Asker kommune, men det er de enkelte kommunene som gjennomfører selve vigselsseremoniene.

Man kan enten bli viet av ordfører, varaordfører, rådmann, kommunalsjef eller rådgiver i politisk sekretariat.