Tid for å søke Drømmestipend

Nå er jakten på gode kandidater i Hurum i gang! Siste frist for å søke: 1. februar.

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2018 få til sammen 1,5 millioner kroner i form av Drømmestipendet 2018.

I 2018 utdeles Drømmestipendet for 15. gang av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og i jubileumsåret er det to store nyheter knyttet til utdelingen:
• Stipendbeløpet økes fra 10.000 kroner til 15.000 kroner, og dermed er det altså hele 1,5 millioner kroner i potten de hundre stipendmottakerne skal dele.
• Nå kan hver kommune nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Tidligere var antallet nominasjoner begrenset til sju, og maksimalt én nominasjon per kategori fra hver kommune.

Det er rektor i kulturskolen som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet. Siste frist for å sende inn søknad i Hurum kommune er 1. februar 2018. Du må være mellom 13 og 20 år for å søke.

Ta kontakt med rektor i Hurum kulturskole Ingeborg Ane Støen Lund om du vurderer å søke eller kjenner noen som bør søke.

Aldri vært gjevere

Aldri har det vært gjevere å motta et drømmestipend. Stipendutdelerne Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd forventer at det i år vil bli over et halvt tusen nominasjoner. Og det gjøres stas også på mange av de nominerte som ikke når helt fram til stipendmålet i 2018.

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse, og det får de, sier Lars Emil Johannessen, prosjektleder for Drømmestipendet.

Stipendmottakerne er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelle uttrykk. Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sine kulturdrømmer.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Mer informasjon om stipendordningen finner du på www.drommestipendet.no.