Utgir seg for å jobbe for kirken

Politiet har fått melding om at omreisende henvender seg til eldre personer på Spikkestad i Røyken og ber om penger for å støtte kirken.

Kirken i Røyken avkrefter på det sterkeste at disse personene jobber på oppdrag for kirken.

Ifølge Røyken og Hurum lensmannskontor sier personene at de kommer fra kirken, de har med seg roser som de gir til de eldre samtidig som de ber om penger til kirken. Flere føler seg presset til å gi dem penger og slippe dem inn i hjemmene sine.

Hurum kommune oppfordrer hjemmeboende eldre til å ikke slippe inn personer de ikke kjenner. Slipp aldri inn noen som ikke er bekjent av deg. Dersom du mottar hjemmetjenester, bør du forsikre deg om at de som ringer på har ID-kort og uniform fra Hurum kommune.

Er du usikker på om vedkommende er ansatt i kommunen? Ikke slipp vedkommende inn. Ring deretter inn til avdelingen og informer om at du har avvist noen som sier at de kommer fra kommunen/ønsker å komme inn til deg.

Politiet ber deg ringe til politiet på telefon 02800 dersom du er blitt svindlet/lurt.